Translate

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Καλή χρονιά

Από καρδιάς σας εύχομαι όλους Καλή Χρονιά και Χαρούμενος ο καινούριος χρόνος 2013 γεμάτος με εκπλήξεις,ευχάριστες στιγμές,ταξίδια,δώρα και πάνω από όλα υγεία και χαρά.
Για διάφορα σόου που γίνονται στην Βαρκελώνη την Νύχτα της παραμονής Πρωτοχρονιάς πατήστε εδώ.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Καλά Χριστούγεννα

Χαρούμενα Χριστούγεννα σε όλους!!! Με όλη μου την αγάπη σας εύχομαι χαρούμενα Χριστούγεννα. Να τα περάσετε καλά και ευχάριστα με την οικογένεια και τους φίλους σας όπου και αν βρίσκετε και αν πήγατε στην Βαρκελώνη ελπίζω να μην το μετανιώσετε!!

Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα

Αντίστροφα μετράμε όλοι εδώ και μέρες και ανυπομονούμε για τις γιορτές των Χριστουγέννων και για το υπέροχο και ζεστό Χριστουγεννιάτικο κλίμα. Στη Βαρκελώνη οι διακοσμήσεις έχουν ξεκινήσει και ο κόσμος έχει ήδη βγάλει τα παλτά του από τις ντουλάπες και περιμένει πώς και πώς την ξεχωριστή μέρα. Χριστουγεννιάτικα δέντρα,στολίδια,φωτάκια, ο Άγιος Βασίλης στις σκεπές και το καλύτερο ο κόσμος που περπατάει με μια ζεστή σοκολάτα στις στολισμένες γειτονιές. Τα χριστουγεννιάτικα δώρα που ανταλλάζει ο κόσμος κάνουν τα Χριστούγεννα ακόμα πιο όμορφα. Η ατμόσφαιρα στην Βαρκελώνη τα Χριστούγεννα είναι καταπληκτική αφού το βράδυ είναι ολόφωτη με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Palau de la Musica Catalana

 To Palau de Musica Catalana ένα πολύ αξιόλογο κτίριο όπου από έξω είναι σχεδόν όλο φτιαγμένο με ψηφιδωτό! Από μέσα είναι καταπληκτικό αφού αν και χρονολογείται από αιώνες τώρα νομίζεις ότι είναι πρόσφατο αφού οι εγκαταστάσεις του είναι απίστευτες. Το Palau προοριζόταν για μουσείο φυτολογίας γιαυτό και έχει τόσα πολλά δέντρα και φυτά στη διακόσμησή του. Αργότερα αποφασίστηκε να χτιστεί για να γίνονται διάφορες συναυλίες της εποχής εκείνης αλλά αργότερα χρησιμοποιήθηκε και για μια ταινία το Orfeo. Τώρα δεν χρησιμοποιείται και προστατεύεται από την Unesco. Υπάρχει ένας χώρος για να παίζει η ορχήστρα και πολλές καρέκλες για να κάθονται οι θεατές. Υπάρχει ένας ήλιος από γυαλί στην οροφή, πολυέλεοι με λουλούδια, αγάλματα με δέντρα,ανθρώπους και ζώα και πολύχρωμα παράθυρα. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

Sagrada Familia


Έφτασε λοιπόν η ώρα να σας πω λίγα λόγια για την μεγάλη και επιβλητική Sagrada Familia! Αυτό το καταπληκτικό δημιούργημα του Antoni Gaudi το οποίο εδώ και πάρα πολλά χρόνια μέχρι σήμερα χτίζεται αφού η λεπτομέρεια που έχει είναι πάρα μα πάρα πολύ μεγάλη και υπολογίζεται ούτε μέχρι το 2020 δεν θα τελειώσει!! Η μπροστινή πλευρά έχει σκηνές από την γέννηση,τους μάγους,τους αγγέλους και άλλα. Η πίσω πλευρά έχει τον Χριστό όταν του έβαλαν το στεφάνι δεμένο σε μια κολόνα. Ποιο πάνω είναι ο Χριστός σταυρωμένος. Μέσα η εκκλησία είναι πολύ ωραία, με τον Χριστό σταυρωμένο πάνω από το ιερό με πολύχρωμα γυαλιά στα παράθυρα και μια παράξενη οροφή. Είναι πραγματικά υπέροχη!!!!
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
 

 



La Roca

Το La Roca είναι ένα μέρος ιδανικό για όσους και για όσους αρέσουν τα ψώνια. Αυτό το υπέροχο μικρό χωριουδάκι είναι γεμάτο με καταστήματα,εστιατόρια και cafe για να φας και να πιεις κάτι αφού θα είσαι εξαντλημένος από το περπάτημα για ψώνια στα πολλά καταστήματα που υπάρχουν. Είναι ένα εντελώς αλλιώτικο χωριό με σύμβολό του ένα άγαλμα με ψηφιδωτό με παγόνια και σαύρες γύρω του. Υπάρχει παιχνιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους για να περνούν την ώρα τους ενώ εσείς πίνετε το καφεδάκι σας. Είναι ένας πολύ καλός τόπος για όποιους θέλουν να ψωνίσουν ή να ξεκουραστούν πίνοντας καφέ αφού εκεί επικρατεί πολλή ησυχία. Το καλύτερο... ότι δεν χρειάζεται να πληρώσεις για είσοδο! Είναι καταπληκτικό! Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

La Boqueria

 Η La Boqueria είναι ένας παράδεισος με φρούτα,λαχανικά,ψάρια,κρέατα,φρέσκους χυμούς από όλες τις γεύσεις και γενικά είναι το βασίλειο των χρωμάτων αφού όλα αυτά τα φρούτα όλων των χρωμάτων μόλις τα δεις θέλεις να τα φας. Παντού ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά και ψάρια που μυρίζουν θάλασσα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες φρούτων και χυμών που μπορείτε να αγοράσετε για να δοκιμάσετε ή να φάτε κάποια από αυτά. Είναι πραγματικά φανταστικά!!! Για περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.boqueria.info/



Casa Batlio

 Όπως πολλά αξιοθέατα στη Βαρκελώνη το Casa Batlio είναι δημιούργημα του Antoni Gaudi. Αυτό το εντυπωσιακό κτίριο είναι γεμάτο χρώμα αφού από έξω είναι γεμάτο με πινελιές από χρώματα. Μέσα είναι πολύ ωραίο με πολλά δωμάτια με πολύχρωμα παράθυρα και πολύ ωραία έπιπλα. Ο πίσω κήπος ήταν πολύ ωραίος αφού και αυτός είχε ένα σημείο με ψηφιδωτό και πολλά χρώματα. Η θέα από την κορυφή είναι πανοραμική αφού βλέπεις σχεδόν ολόκληρη την Βαρκελώνη!!
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.casabatllo.es/en/



 









Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

El...Camp nou

Το Camp Nou ένα στάδιο πέντε αστέρων!! Οι εγκαταστάσεις αυτού του καταπληκτικού γηπέδου είναι υπέροχες με σύγχρονα αποδυτήρια με τζακούζι,μπάνια,τηλεόραση και χώρο για μασάζ. Υπάρχει ένα μεγάλο σαλόνι όπου είναι ο χώρος υποδοχής όπου έχει ένα πολύ ωραίο σχέδιο με το Camp Nou. Δερμάτινοι καναπέδες πολυτελείας και πολύ ωραία διακόσμηση. Υπάρχει χώρος που συζητούνται  διάφορα θέματα από τους παράγοντες της ομάδας. Υπάρχει μια μικρή εκκλησία και ένα σχετικά μικρό νοσοκομείο μέσα στο γήπεδο. Είναι τεράστιο με τα κουτιά των επισήμων να είναι στο πιο ψηλό σημείο και η θέα είναι καταπληκτική. Οι κερκίδες μπλε,κόκκινο,κίτρινο με μιa επιγραφή να σχηματίζεται ''mes que un club'' που σημαίνει περισσότερο από ομάδα. Είναι καταπληκτικό!! Αξίζει το κόπο!!!

Για περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.fcbarcelona.com/camp-nou


Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ο ζωολογικός και το ενυδρείο (εικόνες)



Το ενυδρείο είχε πολλά ψάρια ,παράξενα και πολύχρωμα αφού κάποια από αυτά είναι πολύ σπάνια. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στην Ευρώπη και είναι πολύ ωραίο. Στο μέσο του ενυδρείου υπάρχει μέρος το οποίο περπατάς και πάνω και γύρω σου είναι μια γυάλα με καρχαρίες και άλλα ψάρια. Στο ζωολογικό πάρκο υπάρχουν πολλά ασυνήθιστα ζώα που ζουν σε περιοχές πολύ μακρινές όπως τον βόρειο πόλο ή την Ινδία. Είναι ένας πολύ μεγάλος και συγυρισμένος ζωολογικός αφού ήταν πολύ καθαρός. Υπάρχει εστιατόριο για να ξεκουραστείτε και να φάτε ή να πιείτε κάτι. Αξίζει τον κόπο επισκεφθείτε το!

Για περισσότερες πληροφορίες:

L'aquarium: http://www.aquariumbcn.com/AQUARIUM/index.php?wlang=en

Zoo de Barcelona: http://www.zoobarcelona.cat/en/home/