Translate

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Το όνειρο μιας ζωής πραγματοποιείται...

Το όνειρο μου πραγματοποιήθηκε αφού πέρασα πολύ ωραία στη Βαρκελώνη. Πιστεύω ότι έχω μάθει πολλά από αυτό το ταξίδι και σας προτείνω να την επισκεφθείτε κάποτε γιατί αξίζει ο κόπος. Είναι μια ζεστή πόλη που προσαρμόζεσαι μέσα σε αυτή πολύ γρήγορα. Μια πολύ ωραία πόλη με πολλά πράγματα και αξιοθέατα να δείς και να θαυμάσεις. Είναι εκπληκτική!!!!!

Την έκτη και τελευταία μέρα...

Την έκτη και τελευταία μέρα πήγαμε στην εκκλησία Santa Maria del Mar. Ήταν μια ωραία εκκλησία παράξενη αλλά επιβλητική. Μετά περπατήσαμε στη La Rambla και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας και  για να πακετάρουμε για την επόμενη μέρα που θα αναχωρούσαμε. 

Την Πέμπτη μέρα...

Την Πέμπτη μέρα πήγαμε με μετρό στην Plaza de Espanya η οποία ήταν ένα σιντριβάνι με μια κοπέλα που καθόταν. Ήταν παράξενο αλλά ωραίο. Δίπλα από αυτό ήταν μια αρένα ταυρομαχιών η Monummental που τώρα είναι εμπορικό κέντρο. Λίγα μέτρα πιο κάτω ήταν το Museum Nacional d'art de Cataluyna. Ήταν το μουσείο που υπήρχαν όλα τα έργα τέχνης της Καταλονίας. Δεν μπήκαμε μέσα αλλά έξω είχε πολλά ωραία φυτά και σιντριβάνια. Λίγο πιο κάτω ήταν το γήπεδο των Ολυμπιακών αγώνων που έγιναν το 1999 στη Βαρκελώνη το Estadi de Olimpic. Μπήκα μέσα και το είδα ήταν υπέροχο,με άσπρες κερκίδες και ένα καταπράσινο γήπεδο στη μέση. Ακολούθως πήγαμε στο Poble Espanyol ένα χωριό πολύ παλιό προστατευμένο από την ουνέσκο γεμάτο μαγαζιά με μικρά σουβενίρ.  Μετά από αυτό πήγαμε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε. Αφού ξεκουραστήκαμε πήγαμε στο περίφημο γήπεδο της Barcelona το Camp nou. Το μεγαλύτερο γήπεδο της Ευρώπης. Μπήκαμε μέσα.  Ήταν ένα όνειρο για εμένα αφού είμαι ποδοσφαιρόφιλος και είμαι οπαδός της ομάδας της Barcelona.  Το γήπεδο είχε μπλε,κόκκινες και κίτρινες καρέκλες και τα αποδυτήρια και οι εγκαταστάσεις του ήταν φανταστικές. Ήταν φανταστικά!! Αφού το είδαμε καλά-καλά επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας και ξεκουραστήκαμε.

Την τέταρτη μέρα...

Την τέταρτη μέρα πήγαμε με μετρό στην Barcelonetta. Υπήρχαν υπέροχες και ατέλειωτες παραλίες με χρυσή άμμο. Λίγο πιο κάτω ήταν ένα πάρκο που λεγόταν Park de Barcelonetta και είχε ένα μικρό πύργο με παράξενα χρώματα και σχήματα. Μετά πήγαμε στο λιμάνι Port Vell που είχε πολλά καραβάκια και βαρκούλες. Κατευθυνθήκαμε προς το ενυδρείο L'aquarium το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Μπήκαμε μέσα. Ήταν πολύ ωραία. Είχε πολλά ψάρια,καρχαρίες,αστακούς, ιππόκαμπους και πολλά άλλα ψάρια. Μετά από το ενυδρείο πήγαμε να δούμε το Άγαλμα του Κολόμβου. Ήταν ένα πολύ ωραίο άγαλμα με πολλή λεπτομέρεια. Παρουσιάζει τον Κολόμβο να δείχνει την Αμερική. Μετά από αυτό  πήραμε το μετρό για το Park Guell. Ήταν ένα πάρκο με κύρια δυο σπιτάκια με αρχιτεκτονική του Gaudi φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο που νομίζεις ότι είναι από μπισκότο. Ακόμη κάτι ήταν ο δράκος της Βαρκελώνης που ήταν φτιαγμένος από ψηφιδωτό όπως και οι κολώνες και οι τοίχοι που περίφραζαν το πάρκο. Ήταν πολύ εντυπωσιακό και ασυνήθιστο πάρκο. Το είδαμε και επιστρέψαμε πίσω στο ξενοδοχείο και ξεκουραστήκαμε.

Την τρίτη μέρα...

Την τρίτη μέρα πήγαμε στην αψίδα του θριάμβου μια πολύ εντυπωσιακή και μεγάλη αψίδα. Μετά πήραμε το λεωφορείο και πήγαμε στο La Roca. Ένα  μικρό χωριουδάκι που αντί για σπίτια ήταν όλο μαγαζιά από όλες τις μάρκες. Υπήρχαν ακόμα και εστιατόρια και cafe. Το σύμβολο του χωριού ήταν ένα άγαλμα με ψηφιδωτό. Επιστρέψαμε το απόγευμα, στο ξενοδοχείο, και ξεκουραστήκαμε.

             



Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Την δεύτερη μέρα...

Την δεύτερη μέρα πήγαμε στην επιβλητική και τεράστια Sagrada Familia. Ένα έργο του Γκαουντί πολύ μεγάλο με πάρα πάρα πολλή λεπτομέρεια. Μέσα είναι ωραιότατο με πολύχρωμα γυαλιά. Υπάρχει ο Χριστός στην μέση σταυρωμένος εκεί όπου είναι το ιερό. Είναι πολύ ψηλή. Σχεδόν 10 όροφοι. Ήταν τέλεια, άξιζε τον κόπο. Μετά πήγαμε στο AGBAR  το κέντρο της υδατοπρομήθειας . Είναι ένα πολύ ψηλό κτίριο από γυαλί και αλουμίνιο. Επόμενος προορισμός ήταν το πάρκο Cuitatella Via Olimpica. Είναι ένα πάρκο με ένα πολύ ωραίο εντυπωσιακό και παράξενο συντριβάνι. Υπήρχαν πολλά φυτά και ένα άγαλμα από χρυσό πάνω από το συντριβάνι. Δίπλα από το πάρκο ήταν ο ζωολογικός κήπος. Υπήρχαν πολλά ζώα και πουλιά που ζουν σε εξωτικές χώρες. Μετά πήγαμε στο Port Olimpic το οποίο είχε δύο ουρανοξύστες μικρούς όπου φιλοξενούνταν οι αθλητές όταν έγιναν οι Ολυμπιακοί το 1999. Από εκεί πήρε το όνομά του. Πήγαμε μετά στο ξενοδοχείο ξεκουραστήκαμε και το βράδυ πήγαμε σε μια νυκτερινή εκδρομή που σε έπαιρνε να δεις την Sagrada Familia,το Casa Batlio,το La Pedrera,την Plaza de Espanya,το Άγαλμα του Κολόμβου και το AGBAR αφού την νύχτα άναβε φώτα κόκκινα για την γη,μπλε για το νερό και άσπρα για τον αέρα. Ακόμη πήγαμε στα Magic Fountains of Monjuic τα οποία ήταν συντριβάνια που έκαναν show με τα νερά και άλλαζαν χρώματα. Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο και κοιμηθήκαμε. 

Την πρώτη μέρα...

Πήγα 8 μέρες. Ήταν υπέροχα... Την πρώτη μέρα ξεκινήσαμε από το ξενοδοχείο μας το Praktik Hotel  για να πάμε στο Cathedral τον καθεδρικό ναό της Βαρκελώνης. Είναι πολύ μεγάλος και φτιαγμένος με πολλή λεπτομέρεια. Μετά αναχωρήσαμε για το Palau de Musica Catalana  ένα κτίριο όπου έγινε μια ταινία πριν αρκετά χρόνια και αλλά η χρήση του ήταν για συναυλίες κλασσικού στιλ αφού ήταν φτιαγμένο για αυτό. Σήμερα δεν χρησιμοποιείται. Είναι πολύ εντυπωσιακό χτίριο φτιαγμένο σχεδόν ολόκληρο με τόνους γυαλιού. Είναι παλιό, αλλά νομίζεις ότι είναι πολύ σύγχρονο από την λεπτομέρεια που έχουν οι εγκαταστάσεις του.    Χρονολογείται από πολλούς αιώνες τώρα. Μετά πήγαμε στην La Rambla μια διάσημη και πολύ μεγάλη οδός με μαγαζιά. Ήταν κάτι το διαφορετικό και πολύ ωραίο. Στο μέσο της υπήρχε μια μεγάλη αγορά όπου είχε πάρα πολλά φρούτα,λαχανικά,κρέατα,αυγά,ελιές,φρέσκους χυμούς και πολλά άλλα φαγητά. Αυτή ήταν η La Boqueria. Ήταν κάτι σαν την λαϊκή αγορά αλλά ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Λίγο πιο κάτω υπήρχε μια πλατεία η Plaza Reial. Ήταν μια πλατεία με μόνο μια είσοδο ένα συντριβάνι στη μέση και φοινικόδεντρα. Ήταν ενδιαφέρων. Επιστρέψαμε πίσω στην αρχή της La Rambla και βρήκαμε την Plaza d' Cataluyna. Μια ωραία πλατεία,μεγάλη με δύο σιντριβάνια και φυτά στην άκρη. Επόμενος προορισμός το Casa Batlio. Ήταν ένα πολύ εντυπωσιακό κτίριο,με πολλή λεπτομέρεια. Πληρώσαμε εισιτήριο και μπήκαμε μέσα. Ήταν πολύ ωραία. Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο και ξεκουραστήκαμε.

Το όνειρο μιας ζωής..

Αγαπημένοι αναγνώστες/στριες,
Το όνειρο μιας ζωής έχει πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι. Από πολύ μικρός ήθελα να πάω σε μια πόλη της Ισπανίας γιατί ως χώρα μου αρέσει πολύ. Και τα κατάφερα, πήγα μαζί με την οικογένεια μου στην Ισπανία συγκεκριμένα στην Βαρκελώνη την πιο όμορφη πόλη κατά εμένα στην Ευρώπη. Πραγματικά ήταν η καλύτερη εμπειρία που έχω ζήσει. Η Βαρκελώνη είναι μια πολύ όμορφη πόλη  όπου σε κάθε 2-3 χιλιόμετρα υπάρχει κάτι να δεις. Ο κόσμος πολύ καλός και ευγενικός αφού ότι και να τους ρωτούσες σου απαντούσαν με όλη την καλή διάθεση. Πέρασα πολύ ωραία στην Βαρκελώνη και θα σας την περιγράψω με πολλή λεπτομέρεια.