Translate

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Γλώσσα


Στη πρωτεύουσα της Καταλονίας μιλούν την γλώσσα των Ισπανικών αλλά με διαφορετική διάλεκτο η οποία λέγετε Καταλανικά!Οι Καταλανοί όπως αποκαλούνται από πολλούς (δηλαδή οι κάτοικοι της Βαρκελώνης) έχουν τη δική τους διάλεκτο η οποία μπορεί να μοιάζει με τα Ισπανικά, αλλά κάποιες λέξεις είναι εντελώς διαφορετικές.Στην Βαρκελώνη έχουν αυτή την διάλεκτο λόγο της θέσης τους η οποία βρίσκεται μέσα στη Καταλονία μια από τις μεγάλες επαρχίες που χωρίζεται η Ισπανία ενώ στην υπόλοιπη Ισπανία επικρατούν τα συνηθισμένα Ισπανικά! Όσο αφορά τις διαφορές τις γλώσσας από τα Ισπανικά πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες!

Barcelona fc (Barca)

Είρθε η ώρα να μιλήσουμε για την καλύτερη ομάδα στον κόσμο την Barcelona η οποία είναι η ομάδα της Βαρκελώνης! Ποδοσφαιρόφιλοι από όλο τον κόσμο έρχονται για να δούν το πολυδιάσημο γήπεδο της Barcelona στο οποίο μέσα, υπάρχει ένα μουσείο με τα τρόπαια της Barcelona σε όλα τα αθλήματα μαζί με τις Χρυσές Μπάλες του καλύτερου ποδοσφαιριστή στο κόσμο Lionel Messi. Η Βarcelona ιδρύθηκε το 1899 και είναι ομάδα της Καταλονίας η οποία Καταλονια είναι μέρος της Ισπανίας. Αγωνίζεται στη Primera Division, το πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας της Ισπανίας  και η Ισπανική προφορά τoυ ονόματός της είναι Μπαρθελόνα η στα Καταλανικά Μπαρσελονα. Το ψευδώνυμο ή το όνομά της σε συντομογραφία είναι Barca όπου μπορεί να το ακούσετε πολύ συχνά. Έχει κατακτήσει πολλά τρόπαια σε όλα τα αθλήματα που έχει ομάδα αλλά τα πιό πολλά τα έπιασε με την ομάδα του ποδοσφαίρου. Έχει κατακτήσει 4 φορές το Champions League, 2 φορές το Fifa club world club, 4 φορές το European Cup Winners Cup, 3 φορές το Fair Cup, 4 φορές το European Super Cup, 2 φορές το Latin Cup4 φορές το Pyrenees Cup, 22 φορές το Ισπανικό πρωτάθλημα, 26 φορές το Ισπανικό Κύπελλο, 11 φορές Ισπανικό Supercup, 1 φορά το Mediterranian League, 23 φορές το Καταλανικό Πρωτάθλημα, 7 φορές το Καταλανικό Κύπελλο και 2 φορές το Eva Duarte Cup. Αν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα της Barcelona επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της πατώντας εδώ.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Μεταφορές από Γιρόνα στη Βαρκελώνη

Αν ταξιδεύετε με τις αερογραμμές της Ryanair οι
οποίες δεν ταξιδεύουν στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης αλλά στο αεροδρόμιο της Γιρόνας δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία αφού μπορείτε να πάρετε την γραμμή λεωφορείου από το αεροδρόμιο για το Estacio del Nord στην Βαρκελώνη. Η διαδρομή αυτή διαρκεί περίπου 2-2 μισή ώρες. Αν η άφιξη του αεροπλάνου σας είναι βράδυ μπορείτε να μείνετε στο ξενοδοχείο Salles Hotel Aeroport Girona το οποίο είναι πολύ μοντέρνο και καθαρό. Το ξενοδοχείο αυτό είναι κοντά στο αεροδρόμιο της Γιρόνας και μπορείτε να μείνετε εκεί για μια νύχτα και το επόμενο πρωί να αναχωρίσετε με το λεωφορείο που αναφέρθηκα προηγουμένως για την Βαρκελώνη. Αξιοσημείωτο να πούμε ότι το ξενοδοχείο έχει ιδιωτικό μίνι λεωφορείο για να σας μεταφέρει από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο όποια ώρα και να είναι! Για περισσότερες πληροφορίες για την μεταφορά πατήστε εδώ.

Αεροδρόμιο



Το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης ένα υπερσύγχρονο και πολυτελές αεροδρόμιο μεγάλο με ωραίες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Χωρίς καμία ταλαιπωρία οι υπάλληλοι πολύ εξυπηρετικοί θα φθάσετε στον προορισμό σας και θα απολαύσετε το ταξίδι σας. Το αεροδρόμιο μοντέρνο με υπερσύγχρονα μηχανήματα και αν και ταξιδεύει πάρα πολύς κόσμος από μέσω είναι πολύ καθαρό. Υπάρχουν μαγαζιά για ψώνια μέσα στο αεροδρόμιο τα οποία είναι αφορολόγητα έτσι είναι πιο φθηνά. Για περισσότερες πληροφορίες στο :
http://www.barcelona-airport.com/

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ταυρομαχίες

Οι ταυρομαχίες στην Βαρκελώνη και γενικά σε όλη την Ισπανία είναι το χαρακτηριστικό που ποτέ δεν θα ξεχαστεί αν και τώρα έχουν απαγορευθεί γιατί βασανίζουν τα ζώα που συμμετέχουν σε αυτές δηλαδή τους ταύρους. Οι ταυρομαχίες ήταν ένα παραδοσιακό αγώνισμα από πολύ παλιά στην Ισπανία. Οι ταυρομαχίες ήταν αγωνίσματα όπου ο ταυρομάχος προσπαθεί να σκοτώσει τον εξαγριωμένο ταύρο αφού ο ταυρομάχος του δείχνει ένα κομμάτι ρούχο με ροζ ή κόκκινο χρώμα το οποίο χρώμα εξαγριώνει τους ταύρους. Όταν ο ταύρος εξαντληθεί ο ταυρομάχος του βάζει βέλη μέχρι να πεθάνει. Πραγματικά αυτό το άθλημα είναι ενάντια στα δικαιώματα των ζώων και οι Ισπανοί πολίτες διαμαρτύρονταν συνεχώς για αυτό. Έτσι έγινε συμβούλιο το 2010 στην Καταλονία και απαγορεύτηκαν οι ταυρομαχίες. Στη Βαρκελώνη υπάρχει μια αρένα ταυρομαχιών που τώρα έχει γίνει εμπορικό κέντρο.