Translate

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Προτεινόμενα εστιατόρια και μπάρ

Η Βαρκελώνη φημίζεται για το καλό φαγητό που παρέχει και χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η γαστρονομική Μέκκα της Ευρώπης. Για αυτό τον λόγο πολλά εστιατόρια υψηλής γαστρονομικής τέχνης όπως το παγκοσμίου φήμης και 2 αστεριών Michelin εστιατόριο ‘Disfrutar’ αλλά και όχι μόνο, προσφέρουν τρομερές γαστρονομικές εμπειρίες τις οποίες θα σύστηνα ανελλιπώς να δοκιμάσετε παρόλο που το κόστος είναι λίγο ακριβό. 
Κάθε γωνιά της Βαρκελώνης μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Μερικά ισπανικά μπαρ μπορούν να σας προσφέρουν πολλαπλές επιλογές στα λεγόμενα bocadillos-μικρά σαντουιτσάκια κυρίως σε ψωμί μπαγκέτα γεμάτα από ισπανικές παραδοσιακές λιχουδιές και όχι μόνο. Δυο από τις προτάσεις μου βρίσκονται γύρω από την Plaza Catalunya, το ‘Txapela’ και το ‘100 montaditos’, όμως μπορείτε να τα βρείτε και σε άλλες γειτονίες στην πόλη. Μια εναλλακτική λύση είναι ο φούρνος ‘Forn de Pa-patisserie’ που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την στάση του μετρό Girona.
Σε πολλά σημεία της πόλης μπορείτε να βρείτε επίσης πολλά φαστφουντάδικα όπως
KFC, Burger King, McDonalds για κάτι σχετικά φθηνό και έκτακτο. Μια αρκετά καλή επιλογή στην μεξικάνικη κουζίνα είναι το 'El Guindilla' στην Barcelonetta. Πηγαίνοντας πιο παραλιακά, στο Maremangum μπορείτε να βρείτε το εστιατόριο Fresco το οποίο προσφέρει μπουφέ με μεγάλη ποικιλία, καλό και υγιεινό φαγητό και πολύ καλή τιμή. Όσο αφορά τα φρούτα και τα tapas καλό θα ήταν να περάσετε ένα γύρω από την la Boqueria και να γευτείτε παραδοσιακά τσιμπήματα αλλά και φρούτα από όλο τον κόσμο. Για τους λάτρεις της αραβικής κουζίνας η Βαρκελώνη έχει να προσφέρει πολλά εστιατόρια βρισκόμενα στην οδό Rambla de Raval, με προτεινόμενο από εμένα το ‘Aromas de Istanbul’ και ένα πιάτο γεμάτο αραβικό κεμπάπ. Όσο αφορά την ισπανική κουζίνα και την παραδοσιακή paella, θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε από το εστιατόριο ‘Trabucaire’ απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την θέα της μεγαλοπρεπής Sagrada Familia, που βρίσκεται απέναντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου